Introducing the Netherlands: Linguistic Landscapes in the Low Countries
A lecture by Professor Sjaak Kroon about languages diversity in the Netherlands. Learn more about the regional dialects and the influence of internationalization and migration on language diversity.
Feature image not available
The Road Symposium 2018
Hét symposium voor studenten en anderen met passie voor ondernemerschap.
2e editie ‘(…) in my backyard’
Drie zomeravonden gesprekken met ‘Nieuwe Nederlanders’ over hoe zij de eerste periode na hun aankomst in Nederland en de verdere inburgering hebben ervaren, afgewisseld met muziek, in de tuinen van publieke gelegenheden.
(…) in my backyard
Wereldcafé
In het Wereldcafé praten we met Tilburgers over het buitenland en met buitenlanders over Tilburg. Over nieuws en actualiteit, over cultuur, over avontuur en over solidariteit.
in Cast
Droom mee over een groenere binnenstad!
CAST organiseert op woensdag 28 maart een ontwerpsessie. We willen mét ontwerpers laten zien hoe groen de toekomst van de Tilburgse binnenstad er uit kán zien. De resultaten delen we met de stad.
Het Grote Tilburgse Lijsttrekkersdebat
De lijsttrekkers van alle veertien partijen die deelnemen aan de Tilburgse gemeenteraadsverkiezingen kruisen de degens in een debat dat wordt georganiseerd door Tilburg DebatStad en het Brabants Dagblad.
in Cast
Tilburg Kiest | Gemeenteraadsverkiezingen
CAST organiseert een stadsgesprek in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen. Dit stadsgesprek informeert de Tilburgers over diverse onderwerpen het gebied van de Tilburgse stedelijke ontwikkeling.
Theatervoorstelling “Met Open Ogen – Een verhaal over veteranen met PTSS”
In deze theatervoorstelling delen veteranen met PTSS hun ervaringen op indringende wijze met het publiek. Erna volgt een panelgesprek, waaraan ook deskundigen op het gebied van victimologie en psychologie deelnemen.
Food for Thought: Ronald de Jong
Food for thought with Ronald de Jong, CHRO and member of the Philips Executive Committee, and… the first Professor of Practice at Tilburg University.
Hartslagcafé: Politieke jongeren in debat #GR2018
Op wie moet je gaan stemmen bij de Gemeenteraadsverkiezingen? Politiek talent helpt je uit de brand! Leden van politieke jongerenorganisaties gaan met elkaar het gevecht aan en proberen jou te overtuigen van hun gelijk.
All you need to know about… Bitcoin
If you had invested 8 euros in July 2010 you would now be a millionaire. Why is the bitcoin worth so much? And what’s the reason everyone is so hyped about it? This is your chance to learn all you need to know!
Symposium ‘TBS, the impact of detention under hospital orders’
In recent years, there has been increasing criticism of TBS. TBS involves high costs. Moreover, there are urgent questions after incidents such as the murder of Anne Faber by a TBS-client on leave.
Feature image not available
Cultureel Café
Talkshow met veel culturele onderwerpen
Milieucafé: Het Akkoord van Paradox
Sinds 2010 schrijven de redactie, de bezoekers en de gasten van het Milieucafé steeds na de gemeenteraadsverkiezingen het ‘Akkoord van Paradox’, met aanbevelingen voor het nieuwe college van B&W. Kom meepraten!
Milieucafé: De stad aan het woord
Hebben politieke partijen wel goed op hun netvlies wat de Tilburgers willen of nodig hebben? Het Milieucafé laat op enkele belangrijke natuur- en duurzaamheidsthema’s ‘de stad’ aan het woord. De politici mogen reageren.
Feature image not available
Cultureel Café Tilburg
Culturele talkshow. Thema: Absurdisme in de kunst. Toegang gratis.
Feature image not available
Cultureel Café Tilburg
Culturele Talkshow. Toegang gratis
Feature image not available
Cultureel Café Tilburg
Thema: Drijfveren
Machtsspel in de topadvocatuur
Hubert-Jan van Boxel is in zijn onlangs verschenen boek vernietigend over de moraal en geldzucht in deze wereld. In dit interview doet hij daar z’n boekje over open en wordt ondervraagd door Richard Engelfried.
in Cast
Rients Dijkstra spreekt over de toekomst van de mobiliteit
Rients Dijkstra komt bij CAST spreken over de toekomst van de mobiliteit en de inrichting van de stad. Dijkstra is architect, hoogleraar Urban Design aan de TU Delft en voormalig Rijksadviseur Infrastructuur en Stad.
Hartslagcafé: Tilburg, leefbare Stad?
Is Tilburg af? Is alles koek en ei in de stad? Met het oog op de Gemeenteraadsverkiezingen gaat het Hartslagcafé op zoek naar de leefbaarheid in de stad, met onder andere Pieter Tops en John Dagevos.
De Gaskolonie
Nederland draait op aardgas, maar Groningen betaalt de rekening. Journalisten Margriet Brandsma en Heleen Ekker spreken over de gigantische belangen en de ellende van de gedupeerden.
Feature image not available
Gender Unlimited Festival; connecting to diversity
You are invited to join the Gender Unlimited Festival on International Women’s Day. Resi Becker (PostNL) will tell how to build professional relationships and networks, and why diversity is beneficial for organizations.